Αργοναυτική Εκστρατεία

Η Αργοναυτική Εκστρατεία είναι ένας αγαπημένος μύθος, τόσο εξαιτίας του αρχηγού της, Ιάσονα, όσο και των υπόλοιπων ηρώων, που αποτελούσαν το πλήρωμα του πλοίου (Αργώ, από όπου και πήρε το όνομά της η Αργοναυτική Εκστρατεία) όπως ο Ηρακλής, ο Θησέας, ο Ορφέας, η Αταλάντη και άλλοι.

Αυτόν τον καταπληκτικό μύθο ζωντανεύει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακοκγιάννης η Κάρμεν Ρουγγέρη και ο θίασός της. Ένας θίασος που απαρτίζεται από νέους ανθρώπους πολυτάλαντους: παίζουν, τραγουδούν και χορεύουν. Τα σκηνικά απλά και εντυπωσιακά τόσο στα μάτια των παιδιών όσο και στα μάτια των παιδιών. Αέρινα υφάσματα, περικεφαλαίες, σπαθιά και ένα εντυπωσιακό καράβι, την Αργώ, γεμίζουν τη σκηνή του καταπληκτικού αυτού χώρου. Όλα αυτά “αγκαλιάζει” μία μεγάλη οθόνη, από όπου ξεπετάγονται οι θεοί του Ολύμπου, βλέπουμε την Αργώ να ταξιδεύει, το περιστέρι να περνάει τις Συμπληγάδες Πέτρες, τη φουρτουνιασμένη θάλασσα και άλλες όμορφες εικόνες που μαγεύουν τα παιδιά και όχι μόνο… Και μέσα από όλα αυτά απλώνεται μπροστά μας η Αργοναυτική Εκστρατεία.

Η πρώτη που βγαίνει στη σκηνή είναι η κυρία Ρουγγέρη. Όπως πάντα απλή, με γαλήνια φωνή και χαμόγελο καλωσορίζει τον κόσμο και παραθέτει έναν μικρό πρόλογο για την παράσταση που ακολουθεί. Και σε αυτήν την παράσταση θα μάθετε κάτι νέο. Αλήθεια, πώς εμπνεύστηκαν την Αργοναυτική Εκστρατεία και το μύθο του χρυσόμαλλου δέρατος οι Αρχαίοι Έλληνες; Όπως συμβαίνει στην Ελληνική Μυθολογία, έτσι και εδώ υπάρχει μια λογική εξήγηση: κάποτε κάτω από τα βουνα του Πηλίου έρεε ένα χρυσό ποτάμι. Ήταν χρυσό γιατί στα νερά του έβλεπε κανείς κομμάτια χρυσού. Προκειμένου οι Έλληνες να μαζέψουν το πολύτιμο μέταλλο, μούλιαζαν τομάρια ζώων στα νερά. Τα άφηναν να στεγνώσουν και μετά μάζευαν το χρυσάφι. Όσο στέχνωναν τα δέρματα στα δέντρα, μπορούσε κανείς να δει παντου χρυσόμαλλα δέρατα ή αλλιώς δέρματα.

Αυτή η καταπληκτική παράσταση πλαισιώνεται από μουσική και χορό, όλα εμπνευσμένα από την περιοχή του Πόντου. Να σας θυμήσω ότι η Αργοναυτική Εκστρατεία ξεκινάει από την Ιωλκό (στο Βόλο) για να φτάσει στη Κολχίδα του Εύξεινου Πόντου, όπου και βρίσκεται το χρυσόμαλλο δέρας. Όλα δένονται αρμονικά: ο μύθος, οι ηθοποιοί, ο φωτισμός, η μουσική, ο καταπληκτικός χώρος του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη.

Στο τέλος της παράστασης θα ξαναδείτε την κυρία Ρουγγέρη για να σας συστήσει όλους τους συντελεστές, να σας ευχαριστήσει, να σας αποχαιρετήσει και να ζητήσει τη βοήθειά σας για την καινούρια της παράσταση. Θα σας καλέσει να ψηφίσετε ανάμεσα σε 3 υπέροχες ιστορίες για τις οποίες δε θα σας πω! Αυτό το κομμάτι το αφήνω για έκπληξη. Απλά να ξέρετε ότι πέρσυ ήμασταν σε αυτούς που ψήφισαν την Αργοναυτική Εκστρατεία.

Αν δεν έχετε κανονίσει κάτι για το Σαββατοκύριακο, αξίζει να πάτε την Κυριακή το πρωί στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και να δείτε με τα παιδιά σας μία ποιοτική παράσταση. Εμείς το καταευχαριστηθήκαμε. Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!

ΥΓ: Αν δεν έχετε στολίσει, στολίστε το Σάββατο και την Κυριακή πηγαίντε θέατρο. Αν πάλι το κρύο σκηνικό του καιρού σας κάνει να θέλετε να μείνετε σπίτι, τότε φτιάξτε με τα παιδιά σας εύκολες χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες. Επίσης μπορείτε να επισκεφτείτε το διαδυκτιακό τόπο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και να δείτε το πλήρες πρόγραμμα.

 

 

Καλωσήρθες Νοέμβρη!

Photo by Trifon Yurukov on Unsplash

Ο γλυκός Νοέμβρης είναι εδώ! Για μένα ο 11ος μήνας του χρόνου σημαίνει ένα βήμα πιο κοντά στα Χριστούγεννα. Είναι ο μήνας που ο Χειμώνας πλησιάζει, τα ρούχα γίνονται πιο βαριά και τα τζάκια παίρνουν φωτιά! Όμως τί κρύβει η ιστορία για τον γλυκό αυτό μήνα;

1879: Ο Τόμας Έντισον πατεντάρει τη λάμπα.

1897: Ιδρύεται η ομάδα Γιουβέντους στο Τορίνο από φοιτητές.

1937: Ιδρύεται ο ΟΕΔΒ: Οργανισμός Έκδοσης Διδακτικών Βιβλίων

1993: Αρχίζει να ισχύει η Συνθήκη του Μάαστριχτ ή αλλιώς Συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με αυτήν η ΕΟΚ (Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα) μετονομάζεται σε ΕΕ (Ευρωπαϊκή Ένωση), αποτελούμενη τότε από 12 μέλη – κράτη.

1998: Θεσμοθετείται το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

1967: Πραγματοποιείται στον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ η πρώτη εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς στη Ελλάδα.

1957: Η σκυλίτσα Λάικα πάει στο διάστημα με το σοβιετικό Σπούτνικ 2.

1949: Ιδρύεται η ΟΥΝΕΣΚΟ.

2008: Εκλέγεται στις ΗΠΑ Πρόεδρος ο Μπάρακ Ομπάμα.

392μΧ: Ο Θεοδόσιος Α (Μέγας) θέτει εκτός νόμου την αρχαία ελληνική θρησκεία.

1895: Ο Ρέντγκεν ανακαλύπτει τις ακτίνες Χ.

1901: Ξεσπούν βίαιες συμπλοκές στην Αθήνα εξαιτίας της μετάφρασης του Ευαγγελίου στη Δημοτική!

1977: Ο Μανόλης Ανδρόνικος ανακαλύπτει τους τάφους της Βεργίνας.

1815: Υπογράφεται η Συνθήκη των Παρισίων, σύμφωνα με την οποία τα Επτάνησα γίνονται ανεξάρτητο κράτος, Ηνωμένο Κράτος Ιονίων Νήσων.

1985: Ο Κασπάροφ γίνεται ο νεότερος παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι.

1990: Ξεκινάει η λειτουργία του Παγκόσμιου ιστού, www…

1973: Εξέγερση του Πολυτεχνείου.

1989: Ιδρύεται το κανάλι MEGA.

1916: Το πλωτό νοσοκομείο Βρετανικός βυθίζεται μεταξύ Σουνίου και Τζιας.

1906: Καθιερώνεται το SOS ως επίσημο σήμα κινδύνου.

1963: Δολοφονείται ο Τζον Κένεντυ.

1859: Κυκλοφορεί το βιβλίο “Η καταγωγή των ειδών” του Δαρβίνου και εξαντλειται μέσα σε μία μέρα!

1814: Η εφημερίδα Times είναι η πρώτη που θα χρησιμοποιήσει ατμοκίνητο πιεστήριο για την εκτύπωσή της.

1944: Γίνεται η πρώτη εγχέιρηση ανοιχτής καρδιάς στον κόσμο στο Πανεπιστήμιο Τζονς Χοπκινς.

1982: Κυκλοφορεί ο δίσκος του M. Jackson Thriller με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία.

Αφού εμπλουτίσαμε τις γνώσεις μας, ας αρχίσουμε να σκεφτόμαστε και τα Χριστούγεννα!

Καλό μήνα σε όλους!

Ο Οκτώβρης Και Η Ιστορία

Ο φθινοπωρινός μήνας με τα πρωτοβρόχια, τα χρυσάνθεμα και τα πρώτα κυκλάμινα του χρόνου! Επίσης μαζί του φέρνει και τη γιορτή του Αγ. Δημητρίου, καθώς και την επέτειο του ΟΧΙ, στις 28 του μήνα. Και βέβαια να μην ξεχάσουσε και το ότι ο Οκτώβρης δεν έχει “μ”! Αρκετα συνηθισμένο λάθος… Αλλά γιατί δεν θέλει αυτό το “μ”; Λοιπόν… η απάντηση βρίσκεται στο ρωμαϊκό ημερολόγιο το οποίο το έχουμε δανειστεί αυτούσιο. Το ημερολόγιο αυτό ονοματίζει τους μήνες με βάση τη σειρά που εμφανίζονται μέσα στο έτος. Ο Οκτώβριος καθώτι 8ος ονομάστηκε October από τη λέξη octo. Βλέπετε πουθενά “μ” ή πιο σωστά “m”; Όχι, πολύ σωστή απάντηση! Το πήραμε, το κάναμε λίγο πιο ελληνικό, ε να μην βάλουμε και δικά μας, είπαμε!

Σε άλλες εποχές όμως ο Οκτώβρης δεν έφερε μόνο λουλούδια και πρωτοβρόχια…

331πΧ: Ο Μ. Αλέξανδρος πετυχαίνει νίκη στα Γαυγάμηλα και καταστροφή του στρατού του Δαρείου.

1990: Η Ανατολικλη Γερμανία ενώνεται με την Δυτική.

1883: Το θρυλικό Όριεντ Εξπρές κάνει το παρθενικό του ταξίδι.

1957: Οι Σοβιετικοί στέλνουν στο διάστημα τον πρώτο δορυφόρο, Σπούτνικ 1.

ΠερισσότεραΟ Οκτώβρης Και Η Ιστορία

Ο Σεπτέμβρης Και Η Ιστορία

Η ιστορία της ανθρωπότητας έχει… χρησιμοποιήσει όλους τους μήνες του χρόνου ώστε η δεύτερη να μπορέσει να αναπτυχθεί, να μεγαλουργήσει και όχι μόνο… Πολλά ιστορικά γεγονότα, άλλα μικρά και άλλα μεγάλα, έχουν συμβεί το Σεπτέμβρη σε διάφορες χρονικές περιόδους:

1939: Η Γερμανία επιτείθεται στην Πολωνία και κάπως έτσι ξεσπάει ο 2ος Παγκόσμιος Πόλεμο.

1877: Πεθαίνει ο Κωνσταντίνος Κανάρης, ο μπουρλοτιέρης της Χίου.

1682: Ο αστρονόμος Έντμουντ Χάλεϋ ανακαλύπτει έναν κομήτη, το γνωστό μας κομήτη Χάλεϋ.

1888: Ο Τζορτζ Ιστμαν πατεντάρει το πρώτο φωτογραφικό φιλμ και του δίνει το όνομα Kodak.

1958: Η Ελληνική Αστυνομία αποφασίζει να κουρεύει με την ψιλή τους… τέντυ μπόις.

1998: Ιδρύεται η Google.

1999: Σεισμός στην Αθήνα 5,9 Ρίχτερ. Καταρρέει η Ρικομέξ και αφήνει πίσω της 39 νεκρούς.

ΠερισσότεραΟ Σεπτέμβρης Και Η Ιστορία

Άγιος Βαλεντίνος: Οι Θρύλοι Του Και Η Δικιά Μας Μέρα


Άγιος Βαλεντίνος… Μία μέρα με πολύ φανατικούς οπαδούς και πολύ φανατισμένους πολέμιους… Εγώ, από την άλλη, δε θυμάμαι να έχω γιορτάσει τη μέρα αυτή με κάποιον τρόπο… Ίσως μία φορά, μαθήτρια ακόμα, όταν μου έκανε έκπληξη το… αγόρι μου. Ήμουν άρρωστη στο σπίτι όταν ξαφνικά χτύπησε το κουδούνι και στην πόρτα εμφανίστηκε το αγόρι με αρκούδο (τον έχω ακόμα), τριαντάφυλλο και σοκολάτα! Αυτό ήταν… Ο Άγιος Βαλεντίνος από τότε δεν μου ξαναχτύπησε την πόρτα! Και όχι, δεν είμαι εχθρός ούτε τρελός οπαδός αυτής της γιορτής. Ίσα – ίσα που πιστεύω ότι κάθε ιδιαίτερη μέρα είναι αφορμή να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά: οι υποστηρικτές αγοράζουν λουλούδια, δώρα και γεμίζουν τα εστιατόρια, ενώ οι σκεπτικιστές συζητάνε και επιχειρηματολογούν… Εδώ που τα λέμε, είμαι σίγουρη ότι και οι εχθροί του Άγιο Βαλεντίνου, κάπου, κάπως, ή ίσως κάποια άλλη μέρα θα τον γιορτάσουν!

Αλλά τελικά ποιος ήταν ο Άγιος Βαλεντίνος; Οι ιστορίες γύρω από το όνομα του πολλές… Επίσης κάπου στην ιστορία εμφανίζονται 2 Βαλεντίνοι, χωρίς όμως να έχει ξεκαθαριστεί ποιος ήταν τελικά ο Άγιος Βαλεντλίνος από τους δύο. Όπως και να χει όμως, πάντα οι μύθοι και οι θρύλοι μας γοητεύουν όλους, είτε οπαδούς, είτε πολέμιους!

Κατ’αρχάς, να πούμε ότι 14 Φλεβάρη είναι η ημερομηνία θανάτου του Αγίου. Πιο συγκεκριμένα ο Άγιος Βαλεντίνος πέθανε στις 14/2/269 και θεωρείται οσιομάρτηρας. Ο λόγος του θανάτου του είναι ρομαντικός… Ο Αυτοκράτορας Κλαύδιος, εκείνα τα χρόνια, είχε απαγορεύσει στους νέους άντρες να παντρεύονται γιατί ο αυτοκάτορας κατάλαβε ότι οι ανύπαντροι άντρες ήταν καλύτεροι στρατιώτες! Δεν τους περιμένε καμία αγαπημένη πίσω και ούτε είχαν και αυτοί τη λαχτάρα να δουν σύντομα το άλλο τους μισό. Ο Άγιος Βαλεντίνος εκείνη την περίοδο ήταν επίσκοπος στη Ρώμη και εκτελόυσε το μυστήριο του γάμου μεταξύ των νέων και ερωτευμένων κρυφά… Για αυτό το λόγο συνελήφθει! Στη δίκη ο διακαστής ήταν έτοιμος να του δώσει χάρη. Όταν όμως προσπάθησε να μυήσει στο Χριστιανισμό τον Κλαύδιο (τα ψιλοκατάφερε η αλήθεια είναι!), τότε καταδικάστηκε προς λιθοβολισμό. Επέζησε και έτσι λίγο αργότερο αποκεφαλίστηκε…

Μία αλλή ιστορία στην οποία αναφέρεται ο Άγιος Βαλεντίνος και τον τοποθετεί πάλι στα χρόνια του Κλαύδιου πάει κάπως έτσι: Ο Δικαστής Αστέριος αμφισβητώντας την πίστη του επισκόπου Βαλεντίνου, του ζήτησε να κάνει την τυφλή και θετή του κόρη να δει ξανά. Ο Αγιος Βαλεντίνος τα κατάφερε και τότε ο δικαστής βαφίστηκε αυτός και όλη του οι οικογένεια, χριστιανοί. Ο Άγιος Βαλεντίνος του ζήτησε μέσα σε τρεις μέρες να εξαφανίσει ότιδήποτε ειδωλολατρικό από την πόλη και τότε επενέβη ο αυτοκράτορας Κλαύδιος και πρόσταξε το θάνατο του Αγίου…

Μία άλλη όμορφη ιστορία είναι και ο έρωτάς του Αγίου με την τυφλή κόρη του θεσμοφύλακά του… Της έστελνε γράμματα και υπέγραφε “με αγάπη, ο Βαλεντίνος σου”!

Και κάπως έτσι όλες οι ιστορίες συνδέονται λίγο μεταξύ τους για να αποκτήσει ο Άγιος Βαλεντίνος τη θέση που του αξίζει. Γιατί αν όντως, βοηθούσε τους ερωτευμένους τότε δικαίως του αξίζει μία ολόκληρη μέρα όλοδική του!

Τώρα αν θέλουμε να πάμε λίγο πιο βαθιά στην ιστορία της σχέσης του ανθρώπου με τη θρησκεία, τότε θα πρέπει να ανφερθούμε στα Λουπερκάλια. Η γιορτή αυτή είναι μία παγανιστική γιορτή αφιερωμένη στο θεό της γονιμότητας το Λούπερκους. Γιορτάζοταν το Φλεβάρη μέχρι τον 5ο μ.Χ. αιώνα όπου και απαγορεύτηκε και τη θέση της πήρε ο Άγιος Βαλεντίνος!

Όλοι γνωρίζουμε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν δέχεται την ύπαρξη του Άγιο Βαλεντίνου. Εδώ στη Ελλάδα, η γιορτή ήρθε τη δεκατία του 1970 με πρωτοβουλία των ανθοπώλων.

Αλλά καλό είναι να μην ξεχνάμε και την αρχαία αυτή πεποίθηση που θέλει τα πουλιά να ζευγαρώνου κάθε χρόνο στις 14 Φλεβάρη!

ΠερισσότεραΆγιος Βαλεντίνος: Οι Θρύλοι Του Και Η Δικιά Μας Μέρα

Τα Σύχγρονα Υφαντά Με Αέρα Από Τα Παλιά

Θέλω να σας εξομολογηθώ (“βαριά” λέξη, έτσι για να τραβήξω την προσοχή σας!) ότι όταν έχω χρόνο για μένα ένα από τα πράγματα που μου αρέσει να κάνω είναι να διαβάζω. Μπορεί να κάτσω απέναντι από τη βιβλιοθήκη και να παρατηρώ τα βιβλία μου με σκοπό να δω αυτό που θα “μου κάνει κλίκ” . Θα απλώσω το χέρι μου και θα το ανοίξω. Πάντα υπάρχει κάτι που θέλω να ξαναδιαβάσω ή να ανακαλύψω. Μέτα είναι και το διαδύκτιο. Εδώ απλά πληκτρολογώ ό,τι μου έχει κάνει εντύπωση ή μου έχει κινήσει την περιέργεια και τσαφ εμφανίζονται όλα μπρόστα μου (τί κάναμε χωρίς internet τότε, τα παλιά τα χρόνια?).

Την Τρίτη, τελειώνοντας τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ, κοντοστάθηκα στο περίπτερο του καταστήματος να χαζέψω τα περιοδικά. Πάντα το κάνω αυτό! Διαβάζω τα εξώφυλλα και αν δω κάτι που να με ενδιαφέρει, αγοράζω το περιοδικό, ασχέτως αν είναι αντρικό, γυναικείο, μόδας, ευ ζην, deco (εντάξει, έχω αδυναμία στα περιοδικά μόδας…). Εξάλλου, σας είπα ότι μου αρέσει να διαβάζω!

Την Τετάρτη το πρωί είχα πάει με τη μικρή να κάνει τα καθιερωμένα μαθήματα φυσιοθεραπείας και εργοθεραπείας. Κάθησα στο lobby και περίμενα να τελειώσει η Σοφία τις θεραπείες της. Όλως παραδόξως το wifi δε λειτουργούσε… Το μάτι μου έπεσε στα περιοδικά κάτω από το τραπεζάκι. Από μακρυά διέκρινα ένα περιοδικό με εξώφυλλο μία κοπέλα σε λευκό φόντο. Αυτό ήταν! Το πήρα! Το άνοιξα και άρχισα να διαβάζω για τις υφάντρες και τα υφαντά τους, που ζούνε εδώ στη σύγχρονη Ελλάδα. Όταν η σύνδεση wifi επανήλθε “γκούγκλαρα” όλες αυτές τις σπουδαίες καλλιτέχνιδες. Η έρευνά μου έφερε στο φως καταπληκτικά έργα τέχνης τα οποία όμως μπορούμε να τα φοράμε και να τα χαιρόμαστε!

Όλα τα υφαντά παντρεύουν την τέχνη με την ιστορία και την παράδοση. Όλα τους φτιαχμένα από νήμα, χρώμα και αργαλιό. Έξι γυναίκες νέες, δυναμικές και δημιουργικές που κοινός σκοπός τους είναι η αναβίωση της ελληνικής αυτής παράδοσης και η εκτίναξή της στα πέραντα αυτού του κόσμου. Δε θα πω άλλα. Θα αφήσω τα υφαντά τους και τις ίδιες να πουν τα υπόλοιπα…

ΠερισσότεραΤα Σύχγρονα Υφαντά Με Αέρα Από Τα Παλιά

Το Καλοκαίρι Είναι ακόμα Εδώ!

La Fontelina from above, Capri, Gray Malin

Καλό μήνα! Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού!

Μπορεί ο Σεπτέμβρης να ανήκει στο φθινόπωρο, όμως η… καρδούλα του χτυπάει στο ρυθμό του φωτεινού καλοκαιριού! Αυτό μας αρέσει πολύ, και ακριβώς επειδή μας αρέσει, καλό θα ήταν το ρυθμό αυτό να τον ακούσουν όλες οι καρδούλες εκεί έξω!

Για να δυναμώσω την ένταση σας συστήνώ τον Gray Malin . Και γιατί ο Malin θα με βοηθήσει να δυναμώσω την ένταση του καλοκαιρινού ρυθμού; Γιατί τα έργα του είναι… καλοκαίρι! Πρόκειται για έναν φωτογράφο με την εξής ιδιαιτερότητα: χρησιμοποιώντας ψηφιακά μέσα για τις φωτογραφήσεις του, στο τελικό αποτέλεσμα αποτυπώνεται ξεκάθαρα μία αναλογική νοσταλγία! Σας μπέρδεψα; Ίσως αυτό γίνει πιο κατανοητό αν απλά δείτε μία οποιαδήποτε φωτογραφία του Malin. Θα αισθανθείτε ότι χαζεύετε κάποιο άλμπουμ με φωτογραφίες της δεκαετίας του ’90, οι οποίες έχουν “πειραχτεί” για να φαίνονται σύγχρονες.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Gray Malin είναι ένας Αμερικανός φωτογράφος, γύρω στα 30 κάτι και ζει στο Los Angeles. Σαν παιδί περνούσε πολλές ώρες στη δουλεία της μητέρας του, Amy Muzzy Malin, η οποία ήταν υπέυθηνη παραγωγών διακόσμησης σε περιοδικά. Το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς της αποτελούταν από φωτογραφίσεις. Ο μικρός Gray ήταν παρών σχεδόν σε όλες. Σπούδασε marketing και φωτογραφία στο Emerson College. Μαθήτεψε κοντά στον David LaChapelle και την  Jill Greenberg . Δούλεψε για ένα χρόνο στο Τμ. Marketing της Paramount. Έφυγε για να κάνει αυτό που αγαπάει: φωτογραφία. Το 2009 τον βρίσκει να πουλάει τις φωτογραφίες του στις υπαίθριες αγορές του L.A. προς €65 τη μία. Σήμερα τα έργα του πωλούνται ως και €15.5οο… Με μόνιμους συνεργάτες τις εταιρίες Veuve Clicquot και τον ξενοδοχειακό όμιλο Le Meridien δεν είναι τυχαίο ότι τον ακολουθούν πάνω από 250.000 άτομα στα social media. Να σημειώσω ότι όλες οι αεροφωτογραφίες του Malin είναι τραβηγμένες από ελικόπτερο… Ο ίδιος αρνείται να χρησιμοποιήσει drone… Μαγικό!

Καλή απόλαυση και καλό Σαββατοκύριακο!

ΥΓ: Έρχεται ένα ζεστό Σαββατοκύριακο! Ας βγούμε στις παραλίες!