Αγαπημένο Μου Ημερολόγιο

10.2.2019

Αγαπημένο μου Ημερολόγιο,

Δεν έχω κάτι ιδιαίτερο να σου πω… Εκτός βέβαια ότι πέρασα ένα πολύ όμορφο απόγευμα Κυριακής! Γνώρισα από κοντά άτομα που με έχουν ταξιδέψει, ηρεμήσει αλλά και προβληματίσει με τα γραπτά τους. Πήγα στην πρώτη συνάντηση Ελληνίδων Bloggers! Περάσαμε πολύ ωραία και είχαμε ακόμα πιο ωραίες συζητήσεις!

Ξέρεις, είναι πολύ ευχάριστo να γνωρίζεις από κοντά όλα αυτά τα κορίτσια που τόσο ευχάριστα διαβάζεις και που ανυπομονείς για το επόμενο άρθρο τους! Τώρα ξέρω και το πρόσωπο που κρύβεται πίσω από όλα αυτά τα αγαπημένα blogs! Είμαι ενθουσιασμένη, όπως καταλαβαίνεις!

Τα λέμε σύντομα!

 

3.2.2019

Αγαπημένο μου Ημερολόγιο,

Καλό μήνα! Αυτή τη στιγμή που σου γράφω, βλέπω έξω από το παράθυρο έναν ήλιο ΝΑ! Υπέροχη μέρα, υπέροχη διάθεση και μια νέα εβδομάδα απλώνεται μπροστά μας! Ο μήνας αυτός έχει μασκαρέματα και έρωτα. Ξέρεις, του Αγίου Βαλεντίνου, ντε! Δεν ξέρω αν πιστεύεις ή όχι σε αυτήν τη γιορτή. Είμαι σίγουρη όμως πως πιστεύεις στην αγάπη και για αυτό καλό είναι να τη γιορτάζουμε κάθε μέρα!

Αλλά εγώ έχω ήδη έτοιμη τη θεματολογία του Blog για αυτόν το μήνα! Σε μία πρόσφατη ιστορία μου στο Instagram είχα αναφέρει ότι ο έρωτας πρέπει πρώτα να περάσει από το στομάχι. Και επειδή η καθημερινότητα μας είναι η ίδια μας η ζωή, έχω ετοιμάσει εύκολες, νόστιμες και υγιεινές συνταγές για όλη την οικογένεια και γιατί όχι και για την ημέρα των ερωτευμένων! Όμως, εγώ στοχεύω στο να κάνω την κάθε μέρα των αναγνωστών μου λίγο πιο εύκολη και λίγο πιο γευστική. Ελπίζω να τα καταφέρω!

Τα λέμε σύντομα!

 

28.1.2019

Αγαπημένο μου Ημερόλογιο,

Πάει και ο Γενάρης! Είναι ίσως η πρώτη φορά, από όσο μπορώ να θυμηθώ, που όταν γράφω την ημερομηνία δεν κάνω ποτέ λάθος στη χρονιά… Συνήθως το πρώτο διάστημα της νέας χρονιάς το χέρι πήγαινε μόνο του και έγραφε πάντα τη χρονιά που μας είχε αφήσει. Φέτος, μπράβο μου, δεν έχω γράψει ποτέ 2018…

 

Κατά τ’ άλλα, ίσα ίσα που προλαβαίνω να στείλω αυτό το news letter στους αναγνώστες μου πριν φύγει η Κυριακή, ουφ! Μόλις κοιμήθηκε η μικρή και στρώθηκα πριν με πάρει και εμένα ο ύπνος. Ξέρω ότι οι οθόνες πριν τον ύπνο δεν είναι ότι καλύτερο, αλλά τί να κάνω; Θέλω το news letter που στέλνω είναι η έμπνευση της στιγμής. Τόσο απλά.

Τα λέμε σύντομα!

20.1.2019

Αγαπημένο μου Ημερολόγιο,

Η εβδομάδα που πέρασε ήταν η πραγματική πρώτη εβδομάδα για τα σχολεία, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων… Λίγο τα χιόνια και λίγο οι απεργείες, παρατάθηκαν και οι διακοπές.

Ο Ιανουάριος στο blog θα είναι από εδώ και στο εξής, αφιερωμένος στα παιδιά. Με άλλα λόγια, έχω ήδη ετοιμάσει μία σειρά από άρθρα που το θέμα τους συνδέεται άμεσα με το πως έμεις οι γονείς μπορούμε να κάνουμε την καθημερινότητα τη δική μας και των παιδιών μας καλύτερη. Οι διακοπές που πέρασαν με βρήκαν να διαβάζω πολύ ενδιαφέροντα πραγματάκια που θέλω, ως γνωστό, να μοιραστώ.

Τα λέμε σύντομα!

 

13.1.2019

Αγαπημένο μου Ημερολόγιο,

Εμείς ανήκουμε στην κατηγορία εκείνη που τα σχολεία άνοιξαν μια βδομάδα αργότερα… Ναι, ναι, τα παιδιά μείναν επιπλέον μέρες στο σπίτι… Με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει. Δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες…

Είναι Κυριακή βραδάκι και η ησυχία στο σπίτι μας είναι μαγική! Τα παιδιά κοιμούνται, βλέπεις! Η προετοιμασία για την εβδομάδα που μόλις ξεκινάει έχει γίνει: το μενού της εβδομάδας, οι βασικές δουλειές του σπιτιού, τα ραντεβού που πρέπει να κανονιστούν, όλα σημειωμένα για να μην ξεχάσω τίποτα. Ένα μυαλό έχω…

 

Επίσης η νέα αυτή εβδομάδα είναι μια εβδομάδα πολύ ιδιόμορφη… Έχει γενέθλια η μικρή μας, πράγμα που σημαίνει ότι μαζί με τη χαρά έρχονται στο μυαλό μας και οι πρώτες μέρες της ζωής της. Φέτος δε θα αφιερώσω άρθρο στα γενέθλιά της. Ίσως του χρόνου να έχω κάτι παραπάνω να σου πω!

Τα λέμε σύντομα!

 

6.1.2019

Αγαπημένο μου Ημερολόγιο,

Γέμισα μπαταρίες γιατί φέτος αποφάσισα να μην κάνω ΤΙΠΟΤΑ τις άγιες μέρες που μόλις τελείωσαν…

Δεν αγχώθηκα για το πού θα πάω, πού θα βγω, τί θα φάω και πόσο, τί δραστηριότητες θα κάνω με τα παιδιά… Σου λέω ότι οι διακοπές μου οι φετινές ήταν υπέροχες. Για να είμαι ειλικρινής, κατά τη διάρκεια ένιωσα κάποιες φορές λίγο περίεργα που έμενα με φόρμες και μαλλί «ανανά», αλλά έβλεπα τα καλά τις υπόθεσης: σομπούλα, φωτάκια, ποδαράκια με λαχταριστά δαχτυλάκια να πηγαινοέρχονται και ζάχαρη άχνη σε απίθανα σημεία!

Δε λέω ότι δεν είδα αγαπημένα πρόσωπα! Δε λέω ότι δεν κυκλοφόρησα και ότι δεν άφησα για κάποιες ώρες το μαλλί «ανανά» πίσω μου. Είδα τους ανθρώπους που ήθελα και έκανα ακριβώς τα πράγματα που ήθελα να κάνω και όχι αυτά που επιτάσσει η εποχή, ξέρεις…

Όπως και να έχει το πράγμα, ήταν όμορφα Χριστούγεννα και αυτά! Στο μυαλό μου έχω κάνει την ανασκόπηση της χρονιάς που έφυγε και έχω στο στόμα μου τη γεύση του παλιού χρόνου (του 2018, ντε!). Όπως πάντα, ο παλιός ο χρόνος είναι γλυκός. Και λέω όπως πάντα, γιατί έχω μάθει να αγαπάω τα χρόνια που κουβαλάω. Μέσα σε 365 μέρες έζησα και δύσκολές στιγμές που όμως πέρασαν! Και να ‘μαι εδώ άλλη μια χρονιά γερή, δυνατή και σοφότερη. Το τελευταίο δεν το αποφεύγει κανείς! Όσες φορές και να ζήσεις τις ίδιες καταστάεις, πάντα το αποτέλεσμα θα το ερμηνέσεις αλλιώς και ο αντίκτυπος θα είναι άλλος. Στόχους νέους δε θα θέσω. Αυτό το κάνω κάθε Σεπτέμβρη. Άρθρο με θέμα τη νέα χρονιά δε θα αναρτήσω. Θα συνεχίσω στην καθημερινότητά μου σα να μην πέρασε μία μέρα. Και κάπως έτσι θα προσμένω τα επόμενα Χριστούγεννα!

Τα λέμε σύντομα!

 

 

 

16.12.2018

Αγαπημένο μου Ημερολόγιο,

Εγώ φέτος είχα το θράσος να γράψω γράμμα στον Άγιο Βασίλη και να του ζητήσω κάτι… Κάτι μικρό, το οποίο όμως θα με κάνει χαρούμενη!

Έτσι είναι τα Χριστούγεννα και η χαρά! Κάτι μικρό αρκεί για να σε κάνει χαρούμενο και να κάνουν τα Χριστούγεννα από γιορτή ένα γλυκό συναίσθημα. Αυτό το κάτι μικρό μπορεί να είναι ένα δώρο, ένα χαμόγελο, μία αγκαλιά, λίγο ζεστό κρασί, μία γεύση, μία βόλτα, λίγο χιόνι, μία ζεστή κουβέρτα στον καναπέ, ένα φιλί…

Όλα αυτά μας έκαναν να πάρουμε μία μεγάλη απόφαση σαν οικογένεια: κάθε χρόνο θα γράφουμε γράμμα στον Άγιο Βασίλη και όλοι θα του ζητάμε από κάτι. Τα παιδιά μας θα έχουν το ελεύθερο να ζητάνε ότι θέλουν (με την κατάλληλη καθοδήγηση – πλύση εγκεφάλου από εμάς…) και οι μεγάλοι κάτι μικρό έτσι για τη χαρά. Ξέρεις η ευτυχία από μόνη της δεν αρκεί. Πρέπει κάπως να εκφραστεί. Και η χαρά είναι ο τρόπος να εκφράσουμε την ευτυχία μας! Έτσι πιστεύω και αυτό αποζητώ. Δεν ξέρω αν θα υπάρξει άλλο news letter πριν τα Χριστούγεννα, γιατί έχω σκοπό να χαρώ πολύ φέτος!

Ας έχουμε όμορφα Χριστούγεννα!

Τερέζα

 

2.12.2018

Αγαπημένο μου Ημερολόγιο,

Καλό μήνα! Ο πιο όμορφος μήνας του χρόνου έφτασε. Τώρα θα μου πεις, δεν είναι και ο μοναδικός πιο όμορφος μήνας του χρόνου… Υπάρχει και ο Ιούνιος που μας φέρνει και επίσημα πλέον το καλοκαίρι. Ναι, θα συμφωνήσω απόλυτα, γιατί είμαι παιδί του καλοκαιριού. Ο Δεκέμβρης όμως έχει τα Χριστούγεννα, την πιο όμορφη γιορτή.

Είμαι σε άκρως χριστουγεννιάτικη και γιορτινή διάθεση. Στολίσαμε το σπίτι μας και ήδη φτιάχνουμε την τελική λίστα με τα δώρα μας. Αυτή την εβδομάδα μέχρι και το blog πάλι θα γεμίσει Χριστούγεννα… Το ξέρω ότι δεν είναι καθόλου προτότυπο, αλλά πραγματικά πιστεύω ότι τα απλά, καθημερινά και συνηθισμένα πράγματα είναι αυτά που γεμίζουν τη ζωή μας!

Τα λεμε σύντομα!

 

18.11.2018

Αγαπημένο μου Ημερολόγιο,

Η Κυριακή μας είναι βροχερή και χειμωνιάτικη, όπως ακριβώς πρέπει να είναι 36 μέρες πριν τα Χριστούγεννα. Η εβδομάδα που αρχίζει με βρίσκει λίγο άρρωστη, με καταρροή και πόνους στα κόκκαλα… Εμ, έτσι είναι ο Χειμώνας, έχει και αυτά!

Παρ’ όλο το κρύωμα, η όρεξη μου είναι απτόητη, γιατί οι δουλειες που έχω να κάνω μέχρι τις γιορτές είναι πολλές και πάντα τις απολαμβάμω. Κάθε μία δουλειά που ολοκληρώνεται με φέρνει πιο κόντα στα Χριστούγεννα!

Και αν αναρωτιέσαι αν έχω στολίσει, η απάντηση είναι όχι ακόμα. Αυτό έχει προγραμματιστεί για την 1η του Δεκέμβρη. Πέφτει Σάββατο και έτσι θα είμαστε όλοι στο σπίτι για να γίνει ο χαμός που πρέπει. Μέχρι τότε όμως έχω να πλύνω τα φωτιστικά μας και να φτιάξω τις λίστες για τα Χριστούγεννα: γλυκά, δώρα, καλέσματα. Κάποια πράγματα πρέπει να τα κανονίζεις από νωρίς γιατί όλοι στις γιορτές έχουμε γεμάτο πρόγραμμα.

Τα λέμε σύντομα,

Τερέζα

 

11.11.2018

Αγαπημένο μου Ημερολόγιο,

Σε άφησα Καλοκαίρι και τώρα είμαι ένα βήμα πριν το Χριστουγεννιάτικο στολισμό… Δε μου αρέσει που σε ξεχνάω, αλλά η καθημερινότητα, όσο γλυκιά και αν είναι, πάντα σε τρώει!
Η προηγούμενη εβδομάδα έφυγε σα νεράκι, ή έτσι μου φάνηκε; Όπως και να είναι, μία νέα βρίσκεται προ των πυλών και ανυπομονώ να ξεκινήσει. Περιμένω αλλάγες μεγάλες για τις οποίες θα ενημερωθείς, εφόσον πραγματοποιηθούν…

Μέσα σε όλα, κανονίσαμε και το θέτρο του μήνα: Αργοναυτική Εκστρατεία της Κάρμεν Ρουγγέρη, στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης και στις 25 Νοεμβρίου. Εννοείται ότι θα μοιραστώ τις εντυπώσεις μας μαζί σου!

Κατά τ’άλλα, περιμένω τις γιορτές σα μικρό παιδί! Περιμένω πως και πως να στολίσουμε το σπίτι μας και φέτος. Αυτή τη χρονιά το δέντρο θα αλλάξει θέση και σκέφτομαι πώς να το δέσω, γιατί η μικρή μας είμαι σίγουρη ότι θα κάνει το θαύμα της… Είδα και τα πρώτα στολίδια στο δρόμο, οπότε έχω μπει πλήρως σε γιορτινό mood, που λένε και οι φίλοι μας οι Άγγλοι.

Τα λέμε σύντομα!
Τερέζα

16.6.2018

Αγαπημένο μου Ημερολόγιο,

Επιτέλους τα σχολεία κλείσαν! Λέω επιτέλους γιατί είχα έντονη ανάγκη να αλλάξει λίγο η καθημερινότητά μου! Τέλος τα πρωινά ξυπνήματα, τέλος οι βραδυνοί καβγάδες για την ώρα του ύπνου, τέλος το άγχος του «13:00 πρέπει το φαγητό να είναι έτοιμο!». Τώρα οι ρυθμοί χαλαρώνουν και όλα κυλούν πιο αργά! Πολύ μου αρέσει όταν συμαβαίνει αυτό! Τα σχέδια μου για τη νέα βδομάδα είναι… βαρετά και αρκετά αγχοτικά! Έχω να κανονίσω επισκέψεις σε ειδικούς με τη μικρή μας και βέβαια να κάνω, αν ξεμπλοκάρει ποτέ το site, αίτηση μέσω ΕΣΠΑ για παιδικό σταθμό… Αρκετή από τη χαρτούρα την έχω συγκεντρωμένη, ουφ! Θα σε κρατώ ενήμερο για τις εξελίξεις!

Τα λέμε!

Τερέζα

 

2.6.2018

Αγαπημένο μου Ημερολόγιο,

Ήταν σχεδόν Πάσχα την τελευταία φορά που μιλήσαμε και τώρα είναι Καλοκαίρι! ΓΙΟΥΠΙ φώναζα τότε και πάλι ΓΙΟΥΠΙ φωνάζω τώρα γιατί επιτέλους η αγαπημένη μου εποχή είναι εδώ! Το βασικό θέμα μου για τη νέα χρονιά ήταν, τι άλλο, το αδυνάτισμα! Με χαρά σε ενημερώνω ότι έχω χάσει 6 κιλά και συνεχίζω. Το σώμα μου ευτυχώς αρχίζει και συνέρχεται και βρίσκει τον παλιό καλό εαυτό του… Δε σου κρύβω ότι έχω κουραστεί από όλο αυτό το μακρύ διάστημα στέρησης. Επίσης δε μπορώ να σου κρύψω ότι υπάρχουν στιγμές που κάνω… γουρουνιές! Για αυτό εξάλλου τα κιλά μου τα χάνω τόσο μα τόσο αργά και βασανιστικά… Είναι σχεδόν 6 μήνες τώρα… Δεν το βάζω κάτω, θα συνεχίσω μέχρι να χάσω τα κιλά που θέλω, όσο και αν χρειαστεί!

Σε αφήνω τώρα! Εύχομαι να τα πούμε σύντομα!

Τερέζα

 

25.3.2018

Αγαπημένο μου Ημερολόγιο,

Άργησα να σου γράψω… Εθνική γιορτή σήμερα και το πρωινό μας γέμισε με παρέλαση και παιδικές φωνές. Η ώρα άλλαξε. Έγινε καλοκαιρινή και εγώ αισθάνομαι πολύ κουρασμένη… Η νέα εβδομάδα ξεκινάει και αυτά που έχω να κάνω είναι πολλά! Ευτυχώς έχω αγοράσει τα υλικά για τις λαμπάδες μου και έτσι είμαι έτοιμη για χειροτεχνίες! Η πρώτη δόση κουλούρια έγινε και μοιράστηκε! Είναι η σειρά της δεύτερης δόσης να ετοιμαστεί! Θα είναι και η τελευταία… Κάποια ψώνια πρέπει να γίνουν που γίνονται κάθε χρόνο παραδοσιακά: αγορά βιβλίων για τον Πάνο και ένα ζευγάρι παπούτσια για τη μαμά του σπιτιού! Σε μία εβδομάδα αρχίζουν οι Πασχαλινές διακοπές! ΓΙΟΥΠΙΙΙ!!!!

Τα λέμε σύντομα!

Τερέζα

 

 

11.3.2018

Αγαπημένο μου Ημερολόγιο,

Η Κυριακή μας, όπως και το Σάββατο που μόλις πέρασε, έχει ήλιο, Άνοιξη και καλή διάθεση! Ευτυχώς, γιατί πολύ το χρειαζόμουν. Η εβδομάδα που τελείωσε δεν ήταν

Μία λαμπάδα από πέρσυ…

και τόσο καλή… Χωρίς να έχει συμβεί κάτι ιδιαίτερο, κάτι με έκανε να μην έχω την καλή και τη θετική διάθεση μου! Αλλά, είμαι έτοιμη να υποδεχτώ τη νέα εβδομάδα γιατί έχω να κάνω πολλά! Σε δύο βδομάδες έχουμε Πάσχα και οι δουλειές είναι πολλές: να φτιάξω τσουρέκια, κουλούρια και φυσικά λαμπάδες για τους νονούς! Ανυπομωνώ!

ΥΓ: Η δίαιτα συνεχίζεται, με κάποιες παρασπονδίες… Τι να κάνω; Να μην πάω για φαγητό με τους φίλους; Μην ανησυχείς όμως, τήρησα όλα τα tips και απόλαυσα την έξοδό μου χωρίς τύψεις!

Things to do this week:

  • να φτιάξω κουλουράκια με τα δύο μου χεράκια και με τα γλυκά μου τα παιδάκια
  • να προμηθευτώ τα υλικά μου για τις λαμπάδες μου

Τα λέμε σε μία εβδομάδα!

Τερέζα

 

5.3.2018

Αγαπημένο μου Ημερολόγιο,

Η βδομάδα που πέρασε ήταν γεμάτη ξενύχτια, κούραση και ανησυχία γιατί η μικρή μας Σοφία ήταν άρρωστη… Βρογχίτιδα… Η νέα εβδομάδα βρήκε εμένα με έναν τρελό βήχα που δε με αφήνει να ηρεμήσω… Από όσο  μπορώ να καταλάβω, η νέα βδομάδα δε θα διαφέρει από την παλιά! Ευτυχώς η μικρή μας είναι καλά!

Ελπίζω όταν θα τα ξαναπούμε να είμαι και εγώ καλύτερα!

Τερέζα

26.2.2018

Αγαπημένο μου Ημερολόγιο,

Όλα σιγά σιγά αρχίζουν και παίρνουν τη θέση τους! Είμαι ενθουσιασμένη που, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ο οργανισμός μου πήρε μπροστά και έχω αρχίσει να χάνω τα τόσο ενοχλητικά περιττά κιλά! Έχοντας αποκτήσει καλές συνήθειες και ακολουθώντας μία ισορροπημένη διατροφή κατάφερα να χάσω 3 κιλά μέσα σε δύο εβδομάδες! Μπράβο μου! Συνεχίζω ακάθεκτη! Είμαι πολύ ικανοποιημένη γιατί κατάφερα, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, να ξυπνήσω το μεταβολισμό μου! Για το νέο μου βάρος θα σε κρατώ ενήμερο, αγαπημένο μου ημερολόγιο! Προς το παρόν θα μοιραστώ μαζί σου το μενού της τρέχουσας εβδομάδας:

ΠΡΩΙΝΟ: καφές και ένα τοστ με σταφίδες και ιπποφαές

ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ: 1 φρούτο

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ:

  1. φακές με 3 μικρά παξιμαδάκια χαρουπιού
  2. μπιφτέκια με σαλάτα και 3 παξιμαδάκια χαρουπιού
  3. ρύζι basmati με κόκκινη σάλτσα, σαλάτα και τυρί
  4. λαδερό με τυρί, παξιμαδάκια χαροπιου και λίγο σαλάτα
  5. κοτόπουλο με σαλάτα και παξιμαδάκια
  6. ψάρι ψητό με σαλάτα και παξιμαδάκια
  7. κοτόπουλο ή μπιφτέκια με σαλάτα και παξιμαδάκια

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ: 1 φρούτο ή λίγα αμύγδαλα και πράσινο τσάι ή αφέψημα με πράσινο τσάι, λουίζα και τσουκνίδα

ΒΡΑΔΥΝΟ: σαλάτα με αυγό ή τυρι και παξιμαδάκια χαρουπιού

Τα λέμε σύντομα,

Τερέζα

 

25.3.2018

Αγαπημένο μου Ημερολόγιο,

Άργησα να σου γράψω… Εθνική γιορτή σήμερα και το πρωινό μας γέμισε με παρέλαση και παιδικές φωνές. Η ώρα άλλαξε. Έγινε καλοκαιρινή και εγώ αισθάνομαι πολύ κουρασμένη… Η νέα εβδομάδα ξεκινάει και αυτά που έχω να κάνω είναι πολλά! Ευτυχώς έχω αγοράσει τα υλικά για τις λαμπάδες μου και έτσι είμαι έτοιμη για χειροτεχνίες! Η πρώτη δόση κουλούρια έγινε και μοιράστηκε! Είναι η σειρά της δεύτερης δόσης να ετοιμαστεί! Θα είναι και η τελευταία… Κάποια ψώνια πρέπει να γίνουν που γίνονται κάθε χρόνο παραδοσιακά: αγορά βιβλίων για τον Πάνο και ένα ζευγάρι παπούτσια για τη μαμά του σπιτιού! Σε μία εβδομάδα αρχίζουν οι Πασχαλινές διακοπές! ΓΙΟΥΠΙΙΙ!!!!

Τα λέμε σύντομα!

Τερέζα